Annyira csodás idő volt ma! Egy alapos átmozgató mobilizálás után (programot lásd itt az edzés rész nélkül), Edzővel úgy döntöttünk, hogy sétálunk egy picit. A piciből végül egy közel 7 km-es séta lett. Átmentünk az északi összekötő hídon a Népszigetre, megnéztük a sok kicsi kecskegidát, majd a sziget másik végén visszatértünk a "szárazföldre" a Marina parton. Élveztük, hogy már elmúlt ugyan 16:00 óra, de még mindig fent van a nap, így egyetlen megállónyi buszozást leszámítva (azt hittük, messzebb járunk még :) ), hazasétáltunk.
Mivel "edzés" után nem ittunk fehérjeturmixot, és még egy almát sem ettünk, a séta után farkaséhesen estünk be a lakásba. Szerencsére még délelőtt összedobtam egy kis magyaros kenyérlepényt hozzá pedig némi tormás tepertőkrémet. Jégcsapretekkel és kígyóubival faltuk.
Magyaros kenyérlepény
Hozzávalók:
- 100 g tökmagliszt
- 100 g szezámmagliszt
- 2 ek pirospaprika
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 2 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- Himalája só ízlés szerint
Összekevertem a száraz hozzávalókat, majd a tojást lazán felvertem a vízzel, a fokhagymával és a sóval. Mindezt hozzáöntöttem a lisztekhez, és egy villával alaposan összedolgoztam a masszát. Egy nagy méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, amibe vékonyan belesimítgattam a tésztát egy tortalapát segítségével. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb lesz. Nehéz mindenhol egyenletesre lapogatni a masszát, de így is, úgy is finom lesz. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-30 perc alatt elkészül.
Tepertőkrém
Kb. 5 perces "munka" az egész
Hozzávalók:
- 150 g libatepertő
- 1 ek. torma (tökéletes a házilag natúr reszelt változat)
- 1 kk. mustár
- 0,5-1 kk. cayenne bors
Az összes hozzávalót betettem egy aprítógépbe, és kb. 3-4 perc alatt készre pürésítettem.
A többit gondolom nem kell ecsetelni: tetszőleges darabokat tördelünk a lepényből, és ízlés szerinti vastagságban megkenjük a fűszeres krémmel. Némi zöldséget tálalunk mellé, vagy rá és indulhat a habzsi-dőzsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése