2014. február 23., vasárnap

Habzsolós vasárnap

Annyira csodás idő volt ma! Egy alapos átmozgató mobilizálás után (programot lásd itt az edzés rész nélkül), Edzővel úgy döntöttünk, hogy sétálunk egy picit. A piciből végül egy közel 7 km-es séta lett. Átmentünk az északi összekötő hídon a Népszigetre, megnéztük a sok kicsi kecskegidát, majd a sziget másik végén visszatértünk a "szárazföldre" a Marina parton. Élveztük, hogy már elmúlt ugyan 16:00 óra, de még mindig fent van a nap, így egyetlen megállónyi buszozást leszámítva (azt hittük, messzebb járunk még :) ), hazasétáltunk.

Mivel "edzés" után nem ittunk fehérjeturmixot, és még egy almát sem ettünk, a séta után farkaséhesen estünk be a lakásba. Szerencsére még délelőtt összedobtam egy kis magyaros kenyérlepényt hozzá pedig némi tormás tepertőkrémet. Jégcsapretekkel és kígyóubival faltuk.

Magyaros kenyérlepény

Hozzávalók:
  • 100 g tökmagliszt
  • 100 g szezámmagliszt
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 2 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Himalája só ízlés szerint
Összekevertem a száraz hozzávalókat, majd a tojást lazán felvertem a vízzel, a fokhagymával és a sóval. Mindezt hozzáöntöttem a lisztekhez, és egy villával alaposan összedolgoztam a masszát. Egy nagy méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, amibe vékonyan belesimítgattam a tésztát egy tortalapát segítségével. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb lesz. Nehéz mindenhol egyenletesre lapogatni a masszát, de így is, úgy is finom lesz. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-30 perc alatt elkészül.


Tepertőkrém
Kb. 5 perces "munka" az egész

Hozzávalók:
  • 150 g libatepertő
  • 1 ek. torma (tökéletes a házilag natúr reszelt változat)
  • 1 kk. mustár
  • 0,5-1 kk. cayenne bors
Az összes hozzávalót betettem egy aprítógépbe, és kb. 3-4 perc alatt készre pürésítettem.

A többit gondolom nem kell ecsetelni: tetszőleges darabokat tördelünk a lepényből, és ízlés szerinti vastagságban megkenjük a fűszeres krémmel. Némi zöldséget tálalunk mellé, vagy rá és indulhat a habzsi-dőzsi.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése