2013. március 20., szerda

Otthoni pörgős wörkáut

Kezdek szépen újból beállni az 'egy nap edzés-egy nap pihi' életritmusra, persze ehez Edző noszogatása és buzdítása is hozzájárul. Hihetetlen! Mikor jön már el az az idő, amiről másoktól néha olvasok, hogy megvesznek ha nem sportolhatnak... nagyon várom, komolyan! Annyi minden más dolgom van munka után. Pl. most befőttesüvegeket festek, szatinálok :) , szóval kreatívkodok...Na mindegy, majd meglesz az egyensúly. Igazából csak szervezés kérdése, hogy ezeket a dolgaimat a pihinapokra halasszam.

Hétfő este egy kis pörgős edzéstervet rakott össze nekem Edző. Korábbi bejegyzésemben említettem, hogy minden edzés alkalmával húzódzkodok, viszont otthon erre nincs lehetőség. :-/ sebaj, helyettesítettük mással. Ne de szépen sorjában.


Gimnasztikai bemelegítés... ezt a jövőben nem írom le, jó? Minden edzés előtt alaposan bemelegítek, esküszöm!


1. szett - 5 kör

  • Invertált evezés G-Flexen- '10'
  • Fekvőtámasz - '10'
A kupit ne nézzétek!!! :)

Eddigi legkeményebb invertált evezésem volt a hétfői. Egészen előre mentem - azaz növeltem a gyakorlat nehézségét. A fekvőtámasz első körében még bemelegítésként a falnál nyomtam 15-öt, utána viszont az íróasztalnak támaszkodva 10-eket. Érzem a fejlődést magamban, nem kicsit. Már csak 75 cm és a földön fogok fekvőtámaszozni... remélem érzitek az öniróniát. :) Viccet félretéve, tényleg erősödök, és ezek az apró változások, változtatások is nagyon-nagyon tudnak motiválni.





Ez után most nem erősítettünk többet, belevágtunk a METCON-ba. Gymboss-szal 20 mp-es szakaszok 10 mp-es pihenőkkel. Frodo egyszer-kétszer jött és nézett nagyokat, mit művelek a földön. Majd csípőtolásnál hirtelen úgy gondolta, az ölembe huppan nehezéknek; végülis bevált. :)

3 kör az alábbi gyakorlatokból:

          1. Evezés magas könyökkel + rotáció
          2. Székre lépegetés váltott lábbal - 50 mp
          3. Csípőtolás fitlabdán
          4. Jobb oldalsó plank
          5. Ugrókötél
          6. Bal oldalsó plank
          7. Ugrókötél


Székrelépegetésről és csípőtolásról nem teszek fel képet, mert... nem. :) Már az ugrókötelezés is túl van minden határon.... na de maradjon.